Thursday, November 25, 2010

Charity Project : Back To School

Salam semua,

All of us love sewing...no doubt about that. We have managed to produce so many beautiful handicrafts for sale or as gift to our love ones. But why not for a change let us do it for charity.

So, dengan rasa rendah hatinya saya ingin mengajak rakan2 'crafters' semua bersama-sama Pondok Craft untuk melaksanakan 'Charity Project' ini.

All you need to do is :

1. Sew any items that relate to 'Going Back To School'. For example, pencil case, tuition bag, colour pencil holder etc. Anything that is handmade by you. It's your design, your item.

Eg : Pencil Case



2. Courier your items to Pondok Craft (14, Lorong Perai Utama 5, Taman Perai Utama, 13600 Perai, Penang). We will compile all the items & distribute to Rumah Anak Yatim.

Pn Elly of Sanggar Suri (www.eksekutifsuri.com) is kind enough to help us to distribute these items.

Deadline : 20th Dec 2010.

Come on Ladies...let's do this. Let's make this happen.

Alhamdulillah it has been a great year. So let's do this demi untuk mencari keberkatan dari Allah swt ke atas setiap usaha & rezeki yang kita cari.

Wassalam

Ayu
016 4831744

41 comments:

CikTie said...

salam ayu...Insyaallah kalau takde aral melintang..ciktie nak join juga ye. Tq.

DiahRothman said...

Ayu, InsyaAllah count KD in...

MamaDaniel said...

kak Ayu.. baguihnyer kak ayu organize charity nih.. saya nak join tau... :)

Rosh said...

salam sifu Ayu, err.. tak abis belajaq lg tp i'll try to sew 'something', insyaAllah.

Zura said...

Salam, Kak Ayu, Insya Allah zura nak jait something..sayu hati kalau mengenang anak2 yatim, a little something that hopefully will brighten up the little one's day...will get back to you once done ya? thanks for organising this kak

hoyoyi said...

can you advise the charity is go to who? =)

Mama Nuriel said...

boleh2....insyaallah klu tak ada apa2...:)

lovely cute art said...

blh x klu saya nk join...

Ayu said...

Salam semua...sesiapa yg berminat nak join mmg dialu2kan sgt. Buat apa yg mampu then courier kan brg ke alamat di atas.

Hoyoyi - you can refer to this blog www.eksekutifsuri.blogspot.com for the list of charity places. I'm working closely with Elly for this project. Tq again for your interest.

Princess Closet said...

So wished I could do so friend but my machine on the ship dah, good job .

Langit Pertama said...

Cam best jer.. Nnti saya jahitkan pencilcase

raktamrittika said...

salam.rasa terpanggil plak.x kisah ke bt apa?terfikir nk buat beg kecil utk diaorg letak duit masa ke sekolah.

Ayu said...

raktamrittika - tak kisah buat apa je. Ikut kemampuan you...ok. Tqvm for your support.

Zara said...

Thank you Ayu for organising this, may God bless you. I will definitely try to meet your deadline!

Mila@Rimbun said...

count me in.. emmm I am thinking of finishing the scraps to make something for this project..

ween said...

interesting! insyaAllah will contribute something for this event. so far sy hanya boleh jahit a simple sling bag :)

raktamrittika said...

dah mulakan usaha buat beg tu.masuk yg ke 4 dah.arap2 siaplh nti.

Nura Azata said...

salam...

kalau nk hntr something, hntr pd siapa ya?
nama penerima?

tq

Rabia Sensei said...

bagus akak organize charity ini. saya dah war2 kan dalam blog saya.

tiongTiong coming... said...

sy berminat gak nk join project nih..insyllh sy akan wat yg terbaik.. **very excited!

Jesslyn said...

Thanks for the info. I will try my best to do some for the kids.

Ayu said...

Thank you semua. I'm so happy with the response so far...Takut takde yg respond tapi rupa2nya ramai yg tersangat lah pemurah. May Allah swt Bless you...

AdikManis said...

akak, saya nak join juga tapi xtau nak buat apa. kot terbuat benda sama dgn other crafters, takpe? maybe akak bley listkan barang apa yg sesuai?

Ayu said...

Adikmanis...klu sama dgn crafters lain pun takpe sbb yg nak menerima brg2 ni ramai...so it doesn't matter. Just buat apa yg you mampu...ok

AdikManis said...
This comment has been removed by the author.
neeza said...

Ayu, i'm joining, insyaAllah :). Will post the items tomorrow.

therosputih said...

salam akak...baru terbaca about this project...nak menjahitnya tak bape nak pandai mana, kalau mengait bolehla...kalau kait penanda buku boleh ke?

Noor said...

InsyaAllah ...dh siap brp totebag...akan pos nanti..

Shafri said...

count me in, insyaallah, kalo siap nanti saya poskan..

AdikManis said...

kak Ayu, saya dah pos tadi ye, EN444057591MY. :)

asuhara sue said...

saya harap saya masih boleh join this activity ya!

MamaDaniel said...

Salam Kak Ayu, saya dah hantar melalui pos laju hari ni. Maybe sampai esok atau isnin. Tapi sbb nak cepat tadi, saya terlupa nak tulis apa2 note pun.. Kalau terima nanti, saya adalah insan dari Kajang.. hahaha... ;)

Nura Azata said...

Salam

sya dah hantar melalui pos laju
colour pencil case (pink colour)
by minggu ni smpila kot

tiongTiong coming... said...

slm..kaka sy dh post charity item nih..nih track no pos laju..cek eaa.. EN456740635MY

Shafri said...

salam, i dah pos tadi, tp pki pos ekspress je. ni nombor dia LJ100331172MY. harap2 sampailah ye..

Awok's Kiter (SyaAz) said...

As'kum kak, saya dah hantar guna pos ekspres. Ni track number
LJ10 001 292 5MY. Hopefully safely arrive to u sis...

Bea said...

salam, sy dah pos guna pos laju semalam. tracking no EN 286604341 MY. i hope parcel tu sampai before deadline.

ween said...

saya dah pos last friday. tracking num: EN457639879MY :)

TnZ said...

sy dh terlambat..sy ad stock kopiah my own handmade to give

ryz2dress.blogspot.com

Discounted craft said...

I like that pencil case. I think a card for the teacher would be nice too.

Hemraj said...

Hi, Some one from facebook refereed your link i have book marked it nice blogs you write see Free Adwords Voucher here

Post a Comment